Ανάδειξέ το – Λίλιαν Αλεβιζοπούλου, Εικαστικός

Η Λίλιαν Αλεβιζοπούλου, διακεκριμένη εικαστικός, μιλάει στην Άννα Νικολαϊδη για το εικαστικό της έργο.

Η Λίλλιαν Αλεβιζοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (Η.Π.Α.). Εργάστηκε στον τομέα του Μάρκετινγκ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λόγω της φύσης της εργασίας της και της γοητείας που ασκούσε πάνω της το άγνωστο, ταξίδεψε εκτεταμένα στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία, όπου αποκόμισε εμπειρίες και βιώματα, τα οποία επηρέασαν το «βλέμμα» της σε οτι αφορά στην αγαπημένη της τέχνη, τη ζωγραφική.

Με τη ζωγραφική, ξεκίνησε να ασχολείται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, αλλά από πολύ μικρή, η μεγάλη της αγάπη την έκανε να αποζητά να περιστοιχίζεται από την Τέχνη. Μαθητρια στο Λύκειο ακομη, παρακολουθούσε εργαστήρια στο SAIC (School of the Art Institute of Chicago), τη Σχολή που ιδρύθηκε το έτος 1866 και κατέχει ηγετική θέση στον κόσμο της τέχνης των Η.Π.Α., στην πόλη όπου μεγάλωσε, το Σικάγο. Όταν αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά με αυτό που την γοήτευε, επέλεξε το Manchester School of Art, στην Αγγλία, όπου ζούσε, εργαζόταν και σπούδαζε για μια δεκαετία από το 1999.

Ζωγραφίζει κυρίως πορτρέτα και το ανθρώπινο σώμα, συχνά γυμνό, ενώ δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην έκφραση του προσώπου και στο βλέμμα, καθώς σε αυτά προβάλλει τα δικά της ερεθίσματα της ανθρώπινης ψυχής. Τα έργα της παρουσιάζονται σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, δίνοντας προσωπική ερμηνεία στην «ψυχή και το σώμα», ερμηνεία που έχει χαρακτηριστεί οτι «αγγίζει» μια έκφανση της Pop Art. Υπογράφει τα έργα της με το ψευδώνυμο L.Levi και έχει προσφέρει δημιουργίες της σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις ενισχύοντας σκοπούς με στόχο τη στήριξη παιδιών και οικογενειών με προβλήματα αλλά και για σκοπούς που προάγουν τον πολιτισμό.

Παρακολουθήστε το Ανάδειξέ το κάθε Τρίτη στις 21:00 από το SBC, είτε τηλεοπτικά, είτε διαδικτυακά www.sbctv.gr!